Viden, udvikling og samvær
4100 RingstedVælg område
Vis underviser

Underviser

Birgitte Bech
Ledige pladser

Senior-Universitetet. Kunst og Kultur

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Slagelse
- ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek.
Prisen er incl. kaffe og småkager

Kunst og kultur
Hold nr. 24005
Pris: kr. 330,-
8. januar 2020 - Danmarks nyeste kirkekunst i perspektiv

- Birgitte Bech - cand. theol. & mag.
Kunsten i dag stiller spørgsmål. Mange nye værker er fortolkningsåbne og anelsesfulde billeder, som inviterer ved deres flertydighed. Vi værdsætter i dag den kunst, der spejler det ufastlagte liv, som nutidsmennesker må orientere sig i. Kirken har hentet samtidens bedste kræfter ind, og når kunstnere som Brandes, Callesen, Engelhardt, Harboe Flensburg, Hagens, Heide, Kirkeby, Kluge, Lemmerz, Malinovsky og Haugen Sørensen arbejder med og mod den kirkelige tradition, forvandles motiverne, og symbolerne genopstår i overraskende nye og udfordrende former - ofte med stor skønhed.


15. januar 2020 - Dansk kunst i 10'erne

- Lisbeth Bonde - cand. mag. journalist, kunstkritiker
Bliv klogere på en række af de mest markante kunstnere lige nu fra generationen efter Tal R og Olafur Eliasson. Feltet er broget, og alligevel er der visse gennemgående træk i kunsten i dag. En del af de unge kunstnere er optaget af materialernes og mediernes muligheder, som de udvikler til nye kunstformer. Andre er optaget af spirituelle aspekter af tilværelsen, mens atter andre bruger klimakrisen og dens trusler mod vores eksistens som motiv. Generelt for disse kunstnere er, at det kunstneriske niveau er meget højt.
Foredraget vil fokusere på en lang række nye kunstnere, som trådte frem på kunstscenen omkring 2010: Fra A Kassen over Maiken Bent, Tue Greenfort, Sergej Jensen, Lea Porsager og Tove Storch til Vinyl -Terror og -Horror og Danh Vo.


22. januar 2020 - Bauhaus

- Pia Høy - cand. phil., kunsthistoriker
Bauhaus var en tysk kunstskole, der blev grundlagt i 1919 af arkitekten Walter Gropius. Bauhaus lukkes under pres fra nazisterne i 1933, men skolens ideer videreføres i USA af kunstnere som Josef Albers og Lazlo Moholy-Nagy. Selv om skolen vægtede arkitektur og kunsthåndværk, ansatte Gropius tidligt en række berømte malere - heriblandt Kandinsky og Klee, der udvikler den fornyende abstrakte kunst.
Foredraget vil omfatte en introduktion til skolens tre direktører Walter Gropius, Hannes Meyer og Mies van der Rohe. Dernæst vil Johannes Ittens forkursus blive omtalt, og efterfølgende vil der blive talt om skolens aktiviteter indenfor billedkunst, kunsthåndværk, teater og dans.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-01-2020, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr24005
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

08-01-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
15-01-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
22-01-2020 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.