Viden, udvikling og samvær
4100 RingstedVælg område
Vis underviser

Underviser

Steen Ole Hedenlund Jørgensen
Ledige pladser

Senior-Universitetet.. Debat

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

7. oktober - Efter Coronakrisen, nye politiske muligheder
- Steen Ole Hedelund Jørgensen, journalist, foredragsholder

Under coronakrisen har vi oplevet et samarbejde mellem partierne, som vi sjældent har set. Der opstod en politisk samhørighed, som også bliver nødvendig når andre politiske opgaver f.eks. klimakrisen også skal løses. Steen Ole Hedelund Jørgensen vil belyse de spændende muligheder.


21. oktober - Digitaliseringens potentialer og faldgruber

- Mads Vestergård, filosof og forfatter

Nye digitale teknologier har potentiale til at bidrage til vækst og innovation i private virksomheder, og i det offentlige er der bl.a. udsigt til forbedret sygdomsbehandling og smitteopsporing til bekæmpelse af coronavirus, samt data-baseret social- og beskæftigelsespolitik, hvor ledige borgere lettere kommer i arbejde, og socialt udsatte børn hurtigere opspores. Men de samme teknologier, der har potentiale til at bidrage positivt, kan også anvendes til datadrevet overvågning og kontrol. Den risikerer at undergrave tilliden og erstatte den med en kontrol, som stiller den enkelte medarbejder, forbruger og borger ringere. Læg dertil, at anvendelse af data og algoritmer også risikere at snige forskellige former for usynlig diskrimination med ind af bagdøren og mod hensigten bidrage til øget ulighed og social skævvridning. Hvordan kan der digitaliseres etisk, således at vi kan høste fordelene uden at der gives køb på kerneværdier som privatliv, tillid, lige muligheder og i sidste ende demokratiet? Hvilke etiske pejlemærker og principper bør vi navigere efter, når vi skaber og implementerer digitale teknologier?


30. oktober - Iran Update

- Mehran Zandian, foredragsholder og TV-kok

Et foredrag om det aktuelle politiske liv i Iran
Hvem er det, der reelt har magten i landet? Er det staten, mullaherne eller militæret? Er Irans atomprogram en alvorlig trussel? Hvordan står det til med menneskerettighederne og kvinderne under præstestyret? Er det Islamiske Republiks dage talte? Og hvad kan det betyde for Mellemøsten og resten af verden hvis præstestyret bliver siddende på magten.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 07-10-2020, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr26003
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

07-10-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
21-10-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
28-10-2020 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.