Viden, udvikling og samvær
4100 RingstedVælg område
Vis underviser

Underviser

Marianne Rathe
Ledige pladser

Senior-Universitetet.. Musik og Sprog

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

11. november - Generationssprog

- Marianne Rathje, ph.d. i dansk sprog, seniorforsker ved Dansk Sprognævn

Nye generationer betyder nyt sprog. Pludselig betyder "solbrændt", at man er "solskoldet", og de unge bruger mærkelige forkortelser som "E9", når de mener "enig". I foredraget vil Marianne Rathje komme ind på de forskelle, der er, på den måde unge og ældre bruger det danske sprog på i dag, og dermed i hvilken retning vores danske sprog bevæger sig.18. november - Beethoven, 250 år

- Ole Worm, pianist, musikpædagog

Hele vores opfattelse af begrebet "klassisk musik" opstod måske i virkeligheden med Beethoven. Beethoven så musikken som et kæmpe etisk projekt, som skulle gøre menneskene harmoniske og verden til et bedre sted at befinde sig. Hans musik gennemsyret af hans personlighed og trækker tråde langt ind i en fjern fremtid. Og alt dette skabt af en mand, der var komplet uegnet til at skabe nære relationer i sit liv. På det lavpraktiske plan lå hans liv ofte i ruiner, men i sin musik byggede han universer af overjordisk skønhed og orden. Til dels en musik han aldrig selv kom til at høre, da han midt i sit liv blev ramt af døvhed.
Pianist og klaverpædagog Ole Worm beretter om Beethoven, den store ener, og spiller både kendt og, forhåbentlig overraskende, ukendt musik af ham. Og musik af overjordisk skønhed, - som han aldrig selv fik at høre…25. november - Du kom med alt det der var dig

- Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt, forfattere, psylolog og journalist

Musikalsk foredrag om den danske digter Jens Rosendal. Vi taler om livsglæde og tillid til, at "Livet, det er livet værd". Jens Rosendal er den nulevende danske digter, som har flest sange med i højskolesangbogen. Hans sange handler om de store livstemaer: Kærlighed, tro, mening, håb, døden, tab og sorg.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-11-2020, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr26004
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

11-11-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
18-11-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
25-11-2020 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.