Viden, udvikling og samvær
4100 RingstedVælg område
Vis underviser

Underviser

Simon Rom Gjerø
Venteliste

Senior-Universitetet i Ringsted

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Ringsted
-Ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 14.00-16.00
Sted: AOF, Garnisonen 38, 1.sal. mødesalen GENERALEN


Hold
Pris Kr. 400 / 4 foredrag

23. september - Kina som verdensmagt
Simon Rom Gjerø, sinolog, forfatter

Volvo er blevet opkøbt, ligeså er Saab og B&O er stærkt på vej. Står der Huawei på din mobiltelefon eller Lenovo på din bærbare? Der er en god sandsynlighed for det, for de kinesiske rigmænd og store koncerner står i kø for at erobre verdensmarkedet.
Kinas militær opruster og gør krav på bittesmå øer ude i havet 1000 km væk fra fastlandet og ingen tør gøre noget. Kina gør krav på indflydelse på Nordpolen selvom landet slet ikke er i nærheden. Kina vil bygge højhastighedstogbane over Sibirien til USA´s vestkyst og er med massive investeringer ved at åbne en ny silkevej, der går helt til Afrika. Og hvd vil der ske, hvis der bliver krig på den koreanske halvø?
Drømmer Kinas præsident Xi Jinping om at true USA´s position som eneste supermagt? Er han en ny formand Mao og ender vi med en ny kold eller måske varm krig?
er Kina på vej til at erobre verden??


21. oktober - Krigskorrespondent og eventyrer
Lene Frøslev, journalist, eventyrer, forfatter, rejseleder

Kom med krigskorrespondenten Lene Frøslev på rejse til nogle af verdens brændpunkter. Mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner. Bliv smuglet med ind over Khyber Passet fra Pakistan til Afghanistan i blå burka. Kom med ned i skyttegravene i Afghanistan i opgøret med Taleban. Kør i konvoj til et kaotisk Bagdad efter Saddams fald. Hør hvordan det er at blive beskudt af en israelsk kampvogn i Gaza. Og oplev million-demonstrationerne på Tahrirpladsen i Cairo under Det Arabiske Forår.
Der vil blive rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs, og der vil blive mulighed for at prøve en burka og en skudsikker vest.
Lene Frøslev er uddannet journalist, og hun har arbejdet 30 år for Information og Berlingske som udenrigs- og krigskorrespondent. Hun er medlem og tidligere formand for Kvindelige Eventyreres Klub og medlem af De Berejstes Klub, hvor hun er chefredaktør for rejsemagasinet Globen.


4. november - Er det forbandet at være dannet
Bente Hatting Gjelten, mag.art

Almen dannelse er ved at gå i glemmebogen! Det er en god ide at huske på Emma Gad, hun gav mange kloge råd om at opføre sig ordentligt. I dag har får jeg de morsomste spørgsmål som "Teatrets Emma Gad" i Bentes Teaterbrevkasse. Hør også om Emma Gad som skuespilforfatter m.m. Hun var langt mere end kvinden bag "Takt og Tone".18. november - Den Italienske Mafia - en stat i staten
Gitte Konradsen, cand.mag.

Hvad er mafia, hvordan er den organiseret og hvilken rolle spiller den i dag?
Den Italienske mafia er skræmmende og fascinerende på en og samme gang- Koldblodige drab, ældgamle æresbegreber, hemmelige loger, optagelsesritualer, personlig stolthed og forbindelser. Hvordan er mafiaen opstået? Hvordan opererer den, findes den i Danmark og hvor meget saltsyre skal der til at få en mand til at forsvinde i en tønde? Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget.
Gitte Konradsen er cand.mag i historie med speciale i Italiensk renæssance.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 23-09-2020, kl. 14:00

Ugedag Onsdag
Holdnr26009
Adresse AOF Sydvest Sjælland
Garnisonen 38
4100 Ringsted
LokaleGeneralen,1.sal
Holdtimer4
Antal mødegange4
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

23-09-2020 Onsdag 14:00  -  16:00
21-10-2020 Onsdag 14:00  -  16:00
04-11-2020 Onsdag 14:00  -  16:00
18-11-2020 Onsdag 14:00  -  16:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.